Blog

28 Jun

Ik wil stage lopen in China! Hoe pak ik dat aan? 

Je volgt een studie die te maken heeft met hospitality of toerisme en je bent op zoek naar een stage. Je wilt graag je horizon verbreden en naar het buitenland op stage gaan. In Nederland ken je het hotelleven wel en je bent benieuwd hoe het aan de andere kant van de wereld er aan toe gaat. China; ja dat lijkt je wel wat. Je zoekt wat meer op over China en je wordt steeds enthousiaster! Je hebt China Plus gevonden en je wilt er voor gaan! Hoe pak je het aan? Hoe zorg je dat je goed voorbereid bent? Deze blog geeft je wat meer informatie om voortvarend aan de slag te gaan!

Stuur je cv en motivatiebrief 

De eerste stap is het schrijven van je cv en motivatiebrief in het Engels. Dit doe je in het Engels omdat wij een internationaal bedrijf zijn en op deze wijze kan iedereen jouw cv en motivatiebrief lezen. Ook krijgen wij zo meteen een indruk krijgen van jouw niveau Engels.
Zorg dat jouw motivatiebrief laat zien waarom jij geschikt bent en waarom je hebt gekozen om naar China te willen gaan.

Bereid je sollicitatiegesprek goed voor

Als wij denken dat jij geschikt bent voor een stage in China dan nodigen wij jou uit voor een sollicitatiegesprek bij ons op kantoor. Bereid je voor door bijvoorbeeld na te denken over vragen als: Waarom heb je gekozen voor China? Wat zijn jouw talenten en waar blink jij in uit? Ook gaan wij jou vragen wat je van de stage in China verwacht en wat je wilt leren.

Bekijk filmpjes en lees verhalen

Als je door de sollicitatieronde heen bent, is het tijd om je te verdiepen in de Chinese cultuur. Er zijn veel leuke filmpjes te vinden op Youtube over China. Het is bijvoorbeeld goed om wat op te zoeken over cultuurverschillen. Dan weet je wat je ongeveer kan verwachten en hoe je daarmee om zou kunnen gaan. Door het verzamelen van informatie krijg je niet alleen een beter beeld van China, je raakt ook vast en zeker enthousiast door al het moois wat je te zien krijgt.

Bereid je reis goed voor 

Zorg dat je al snel begint met de voorbereidingen zodra je door de sollicitatieronde heen bent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan inentingen die je nodig hebt als je naar China gaat. Het gemakkelijkst is als je de GGD belt voor een afspraak. Zij informeren je over welke inentingen nodig zijn en enten je vervolgens in. Voor China heb je een paspoort nodig, een ID-kaart is niet voldoende. Heb je al een paspoort? Zorg dan dat je paspoort in ieder geval een half jaar na terugkomst in Nederland geldig is.

Onderhoud goed contact met ons 

Als je in China bent vragen wij jou om contact met ons te houden. China Plus is namelijk jouw contact persoon als je vragen hebt, je ergens tegenaan loopt of gewoon je ervaring met ons wilt delen. Wij zijn er voor jou om je te helpen en je te begeleiden waar nodig is. Maak hier gebruik van, daar zijn wij namelijk voor!

Nog geen cv en motivatie gestuurd? Maar wel interesse? Wacht hier dan niet te lang mee, want we zijn al bezig met de selectie voor stagiaires die in mei 2017 vertrekken naar China!

Geschreven door: Sophia Kelders, programma manager bij China Plus

Leave a Reply

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK