Blog

14 Aug

Vijf mooie plekken in China

Als je in China gaat wonen blijft er genoeg tijd over om andere leuke dingen te doen. Je kunt jouw tijd op verschillende manieren invullen. Je kan bijvoorbeeld gaan reizen door China. Hier een paar tips om naartoe te gaan als je vrij bent.

1. Chinese Muur
Wanneer je in China bent, is de Chinese Muur zeker niet te missen. De muur is 6.259 kilometer lang en is gebouwd als verdedigingslinie. Een goede plek om de muur te bezoeken is bij Mutianyu of Badaling, in de buurt van Beijing. Deze plekken zijn overigens wel de meest bezochte plekken van de muur, dus vooral in vakanties kan het hier erg druk zijn.

2. Verboden Stad
In het centrum van Beijing ligt nog een stad, de verboden stad. Vanuit hier hebben de Chinese keizers van de Ming- en Qingdynastie hun rijk bestuurd. Vroeger was toegang voor iedereen verboden, maar tegenwoordig kun je alle 198 gebouwen van de buitenkant bekijken. Bij een enkel gebouw kan je ook binnen een kijkje nemen.

3. Huang Shan
Huang Shan betekent de gele berg. Verdeeld over deze berg staan mooie tempels. Je kunt er goed wandelen en hoe hoger je komt des te mooier het uitzicht. Sinds 1990 staat Huang Shan op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Een bezoek is erg aan te raden als je in Oost-China ter hoogte van Shanghai verblijft.

4. De Panda’s in Chengdu
Midden in China ligt de grote miljoenenstad Chengdu. Rondom Chengdu zijn er gebieden waar panda’s in het wild leven. Helaas is de hoeveelheid panda’s erg vermindert maar er zijn genoeg plekken waar je panda’s kunt bekijken, bijvoorbeeld in onderzoekcentra. Via verschillende organisaties kun je dagtochten boeken in gebieden waar veel panda’s leven.

5. De kabelbaan van Hua Shan
Dit is een lange kabelbaan die je naar de hoogste piek brengt van de berg, de Hua Shan. Het is een bergachtig gebied in de provincie Shaanxi, dat in het midden van China ligt. De kabelbaan biedt een spectaculair uitzicht over een groen natuurgebied.

Geschreven door Stijn van Veelen, stagiair bij China Plus

Leave a Reply

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK