Blog

8 Sep

Dansend in China

Eén van de banen die wij aanbieden in China is die van dansdocent. Je geeft dan les op een privéschool. Dit houdt in dat je les geeft aan kleine groepjes kinderen van één tot maximaal zes kinderen. De leeftijd van de kinderen zal variëren tussen de 3 en 6 jaar oud. 

Naast het geven van dansles en het bijbrengen van sociale vaardigheden help je de kinderen ook met het verbeteren van hun Engelse mondelinge taalvaardigheid. Je richt je vooral op ‘bewegingswoorden’ zoals jumping, turning, spinning, rolling enzovoort. Het mooie aan dans is dat het een universele taal is en je veel kan voordoen als de studenten iets niet begrijpen. Als het echt niet begrepen wordt, dan kan je altijd terugvallen op een Chinese collega die het graag vertaalt.

Twee van onze dansdocenten die momenteel in China lesgeven, zijn geïnterviewd door Paul Rooyackers van het blad “Kunstzone”. De dansdocenten geven in dit interview aan dat de studenten erg goed zijn in het kopiëren van danspasjes; dit is erg natuurlijk voor ze. Echter het eigen maken, vertrouwen op creativiteit en improvisatie is een stuk uitdagender. Heb je interesse om dansdocent te worden of wil je gewoon weten wat zij nog meer ervaren en meemaken in China? Lees dan even het interview! 

Op dit moment hebben wij tien vacatures voor dansdocenten in verschillende steden in het zuiden van China, zoals Nanning, Changsha en Chengdu. Wil je direct solliciteren? Stuur dan je cv en motivatiebrief, geschreven in het Engels, naar Aixia Li via aixia@chinaplus.eu. Ook met vragen over de functie van dansdocent kun je bij Aixia terecht.

Geschreven door: Sophia Kelders, programma manager bij China Plus

2 kunstzonr-6-2016-p46-47-48-dansles-op-school-in-china3

Leave a Reply

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK