Waarom het een supergoed idee is naar China te gaan met het Culture Plus programma

Vraag jij je af waarom het een goed idee is om naar China te gaan? Hier zijn vijf redenen.
22 Sep

Waarom het een supergoed idee is naar China te gaan met het Culture Plus programma

Je bent op het geweldige idee gekomen om in China te gaan wonen en je bent ongelofelijk enthousiast om de Chinese cultuur te leren kennen. Hier zijn vijf redenen waarom je met het Culture Plus programma van China Plus naar China moet gaan!

1. Het is ontzettend betaalbaar

Het Culture Plus programma is ontzettend betaalbaar. Oké, het is niet gratis, maar het is een schijntje van het bedrag dat je voor andere buitenlandervaringen moet neerleggen. Waar andere organisaties rond de €6000 vragen als inschrijfgeld is dit bij het Culture Plus programma maar €150 en ontvang je zelfs zakgeld als je eenmaal in China bent.

2. Je ervaart echt hoe het dagelijks leven van een Chinees gezin eruit ziet

Tijdens het Culture Plus programma ervaar je echt hoe het er in een Chinees gezin aan toe gaat. Niet alleen woon je bij hen in huis maar je wordt ook deel van het gezin. Je ervaart de cultuur van dichtbij en leert gebruiken en gewoontes kennen die je als toerist nooit mee kunt maken. Je leert een land pas echt kennen door het dagelijkse leven mee te maken.

3. Je leert je eigen land op een hele andere manier kennen

Jij bent niet alleen nieuwsgierig naar het land van jouw gastgezin maar zij ook naar dat van jou. Omdat zij vragen stellen over jouw land waar je zelf nooit over na hebt gedacht, leer je op een andere manier naar je eigen land te kijken. Zo ontdek je manieren en gewoontes die je eerder nooit waren opgevallen.

4. Vrije tijd en geld

Normaal gesproken gaan vrije tijd en veel geld niet samen. Of je hebt veel tijd maar weinig geld of veel geld maar weinig tijd om er leuke dingen mee te doen. Dit is bij het Culture Plus programma anders. Ook al ben je er natuurlijk om les te geven aan de kinderen van het gastgezin, je hebt alsnog meer dan genoeg tijd om het land door te reizen. Dit omdat je aan het einde van het programma nog twee weken over hebt om rond te reizen. Doordat je maandelijks zakgeld ontvangt (wat tussen de €140 euro en €300 euro ligt), heb je hier ook genoeg geld voor. China is vrij goedkoop en omdat je geen geld hoeft te besteden aan kost en inwoning blijft er genoeg over om aan reizen te besteden.

5. Je leert een nieuwe taal spreken

Met het Culture Plus programma is er de mogelijkheid om een hele nieuwe taal te leren. Dit is niet alleen heel spannend en leuk, het is ook heel erg handig. In het begin zal je denken dat het onmogelijk is om Chinees te leren maar beetje bij beetje, pik je de taal op. Zo zal je zien dat je na een tijd toch het één en ander in het Chinees tegen je gastgezin kunt zeggen. Je zit uiteraard in een perfecte omgeving om een nieuwe taal te leren.

Met het Culture Plus programma naar China gaan is dus betaalbaar, je leert jezelf en je land op een andere manier kennen, je leert een nieuwe taal spreken en er is tijd en geld om rond te reizen. Dit alles maakt het een ervaring om nooit te vergeten!

Foto: Fleur (deelnemer van het Culture Plus programma) met haar gastfamilie uit Beijing

Geschreven door Jeltje Vanger, stagiaire bij China Plus

Leave a Reply

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK