Social media in China

Hoe gebruik je sociale media in China het beste?
11 Oct

Social media in China

Je doet mee aan het Culture Plus programma en woont nu in China. Elke dag maak je nieuwe ongelooflijke dingen mee! Je hebt bijvoorbeeld voor het eerst sprinkhaan gegeten, de Chinese muur bewandeld of je eerste Chinese les gehad. Dat moet met al je vrienden, vriendinnen en familie gedeeld worden! Niet alleen wil je de foto’s online zetten en hier over WhatsAppen, maar natuurlijk wil je hier ook met ze over Skypen zodat je alles in geuren en kleuren kunt vertellen. Dat is natuurlijk een goed idee, maar hoe gebruik je sociale media in China het beste?

Wat? WeChat?

Aangekomen in China zal je merken dat sommige social media niet werken. Dit komt doordat sommige websites in China geblokkeerd zijn. Gelukkig zijn er veel Chinese varianten van de westerse sociale media. Om goed contact met je familie en vrienden te kunnen onderhouden is het natuurlijk handig dat zij deze Chinese social media ook gebruiken.

WeChat is bijvoorbeeld een app die heel handig is om van tevoren te installeren. WeChat is de Chinese versie van WhatsApp. WhatsApp werkt wel in China maar er zijn weinig Chinezen die van deze applicatie gebruik maken. YouTube is een van de sites die wel geblokkeerd is in China, de Chinese versie van YouTube heet Youku. De Chinese versie van Facebook heet Renren, Facebook is namelijk ook geblokkeerd. Twitter is ook geblokkeerd. De Chinese versie van Twitter heet Tencent Weibo. Skype wordt wel gebruikt in China, dus maak je geen zorgen, je kan nog steeds lange Skype-gesprekken met je ouders voeren. Even snel iets Googlen? Helaas, dat zit er niet in als je in China bent. Gelukkig is er een Chinese versie van Google, genaamd Baidu, die even goed werkt. Voor de mensen die nog geen Chinees kunnen lezen: bij alle Google Chrome-browsers kun je de vertaalfunctie gebruiken om het jezelf wat gemakkelijker te maken. De Chinese social media zijn niet alleen handig om met het thuisfront te communiceren maar natuurlijk ook om in contact te blijven met al je nieuwe Chinese vrienden. Ook als je weer terug in Nederland bent.

Maak duidelijke afspraken

Technologie is een geweldig middel om met mensen in contact te blijven, ook al zit je aan de andere kant van de wereld. Het is belangrijk dat je dit af en toe doet, maar een aantal uur per dag en van elk kleine gebeurtenis op de hoogte blijven is te veel van het goede. Want wanneer je te veel bezig bent met thuis besteed je minder tijd aan je nieuwe omgeving. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat je meer heimwee krijgt. Maak het jezelf gemakkelijk en spreek met iedereen van tevoren af hoe vaak je contact zult hebben. Zo heb jij een kleinere kans op heimwee en weten je familie en vrienden waar zij aan toe zijn.

Verdiep je dus alvast in de Chinese social media en maak heldere afspraken met je familie en vrienden over hoe en hoe vaak je met hen zal communiceren tijdens je verblijf in China. Zo begin je goed voorbereid aan je Chinese avontuur!

Wil jij nog meer weten over de Chinese social media? Bekijk dan hier een kort interessant filmpje over de Chinese social media.

Geschreven door Jeltje Vanger, stagiaire bij China Plus

Leave a Reply

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK