Blog

8 Nov

Hoe leer ik Chinees?

Voordat je deelneemt aan ons programma is het niet verplicht om Chinees te kunnen, maar het is voor jezelf wel heel leuk en handig. Daarbij is het voor Chinese mensen een hele eer als je jezelf hebt verdiept in hun taal. Ze zullen het heel leuk vinden als je alleen al een heel klein beetje Chinees spreekt.

Beginnen met leren
Er zijn veel verschillende manieren om Chinees te leren. Je kan beginnen met een gratis cursus op internet. Wij adviseren Memrise omdat dit één van de makkelijkste manieren is om Chinees te leren. Dit programma is echt gemaakt voor mensen die een onbekende taal willen leren. Het is gratis, je hoeft je alleen aan te melden met je mail en daarna kan je meteen beginnen. Je begint met het makkelijkste niveau, als eerste leer je wat basiswoorden. Hierna kun je steeds verder leren en langzaam komen er wat karakters en uitspraken bij kijken. Je kunt de app op elke telefoon downloaden of online leren op de computer. Met een kwartiertje per dag, zal je na een tijdje merken dat je al heel wat woorden kent. Dit komt door de goede manier van overhoren door Memrise.

Belangrijk is dat je in het begin een grote woordenschat krijgt. Dit kan je bijvoorbeeld doen door in je huis op allerlei voorwerpen een etiketje te plakken met daarop de Chinese betekenis, karakter en uitspraak. Zo leer je veel woorden kennen en kun je na een tijdje korte zinnen vormen.

De volgende stap
Hierna kan je gaan kijken of je mensen kunt vinden die al Chinees spreken. Dit kan onder andere via deze link. Op deze site kan je een ‘language buddy’ zoeken, hiermee kan je de taalvaardigheid van jullie beide verbeteren. Je zou een kwartier in het Engels kunnen praten en daarna een kwartier in het Chinees, hierdoor leer je goed hoe je de woorden uit moet spreken.

Je kunt ook naar Chinese films gaan kijken, hierbij kun je de Engelse ondertiteling bijvoorbeeld aan laten staan. Het is al goed als je hoort hoe de woorden uitgesproken worden. Als laatste is het nog handig om Chinese muziek te luisteren. Je kan bijvoorbeeld een app downloaden en hiermee naar de Chinese radio luisteren. Dit is een manier om jezelf te omringen met de Chinese taal.

Chinees leren heeft dus veel voordelen. Je gastgezin zal het leuk vinden en zelf ga je op straat aardig wat dingen herkennen. Begin dus snel met leren en haal nog meer uit je avontuur in China.

Geschreven door Stijn van Veelen, stagiair bij China Plus

Leave a Reply

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK