Blog

22 Nov

Cadeautjes voor het gastgezin

Cadeautjes voor het gastgezin
Natuurlijk wil je een goede indruk maken als je aankomt bij het gastgezin in China. De meeste deelnemers aan het Culture Plus programma nemen daarom wat kleine cadeautjes mee voor het gastgezin. Dit is geen verplichting, maar de moeite wordt altijd enorm gewaardeerd door het gastgezin en het zorgt voor een fijne start. We raden onze deelnemers dan ook aan om een kleinigheidje mee te nemen voor het gezin. In deze blog geven we je hier wat ideeën over.

1) Typisch Nederlands
Cadeautjes die niet in China te verkrijgen zijn, zijn uiteraard extra speciaal. Daarnaast doen de Nederlandse zoetigheden het ook goed bij de meeste Chinezen. Denk bijvoorbeeld aan een pakje stroopwafels of een peperkoek. Ook chocolade wordt als een luxeproduct ervaren en is een veelgegeven presentje. Je kunt je wagen aan drop, maar van deze hele speciale smaak wordt niet iedereen blij. Hetzelfde geldt voor kaas overigens. Naast zoet eten is (losse) thee ook een aanrader, net als producten die vooral worden in de streek waar jij woont. Ook sleutelhangers van molens, tulpen en klompen doen het goed.

2) Spelletjes
Je kunt ook een spel of speelgoed geven aan het gastgezin. Dat kan een gezinsspel zijn, zoals ‘Wie ben ik?’, Twister of memory. Zeker wanneer het spel een educatief tintje heeft, zal het in de smaak vallen. Ook speelgoed dat bijdraagt aan de Engels les die je gaat geven of boeken waarin Jip & Janneke of Nijntje Nederland voorstellen zijn leuke cadeautjes om te geven. Hou bij het geven van cadeautjes altijd rekening met de leeftijd van de kinderen en, voor zover dat kan, hun interesses.

3) Omvang
Laad niet heel je koffer vol met boeken, stroopwafels en spelletjes; je wilt ook nog wat kleding meenemen! Zorg dus vooral voor niet te zware cadeautjes die niet al te groot zijn. Veel spellen zijn verkrijgbaar in een kleinere reisvariant. Wil je je cadeautjes netjes en bij de hand houden? Neem ze dan mee in je handbagage. Zo blijven ze mooi en heb je ze zo gevonden wanneer je ze wilt overhandigen aan het gastgezin.

Een geschikt cadeautje voor een gastgezin met twee kinderen kan bijvoorbeeld een pakje stroopwafels en een gezinsspel zijn, met voor ieder kind een sleutelhanger. De Chinezen hechten waarde aan mooi ingepakte cadeautjes, waarbij de kleur rood veel gebruikt wordt, dus leef je vooral uit!

Wil je meer weten over hoe het zit met het geven en krijgen van cadeautjes? Lees dan deze blog van onze stagiair Wing Lam over de Chinese etiquette bij het geven en krijgen van cadeautjes. Dan weet je zeker dat je het goed doet!

Geschreven door Puck Stamps, Manager Culture Plus programma

Leave a Reply

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK