Blog

6 Dec

Vijf dingen die je niet mag missen in de wonderlijke winterwereld van China

Voor onze docenten in China die lesgeven op een openbare school komt de vakantie van twee maanden in januari en februari al in zicht. Een goede reden voor de meeste om rond te gaan reizen. De docenten in het noorden zijn al aardig gewend aan de winterse temperaturen, voor de docenten ten zuiden van Beijing valt er nog een hele nieuwe wereld te ontdekken. In deze blog hebben we onze top 5 gemaakt van dingen die je volgens ons kan doen tijdens de winter in China, uiteraard naast het vieren van Chinees Nieuwjaar.

1. Het IJsfestival in Harbin
Harbin is een van de grootste steden in het noorden van China en is relatief makkelijk te bereiken met een hogesnelheidstrein vanuit Beijing. De stad alleen is al een bezoek waard door de mix van Russisch-Orthodoxe en Chinese architectuur, maar in de winter is het nog mooier. Het IJsfestival in Harbin is het grootste ijs- en sneeuwfestival in de wereld met ijssculpturen en exposities door de hele stad. Je hebt zelfs de mogelijkheid om in de buurt te skiën of snowboarden. Het festival begint in de eerste week van januari en duurt één tot twee maanden. Stel je eens voor: Disneyland gemaakt van ijs en neonlichten en dan op een geweldige locatie!

2. Beijing Temple Fairs
Vlak na Chinees Nieuwjaar zijn er in Beijing tientallen verschillende Temple Fairs te vinden. Deze evenementen worden gehouden om de Chinese goden te aanbidden en zijn te vinden in de parken van Beijing. Over het algemeen zijn ze gratis of kosten ze niet meer dan 10RMB (€1,50). Er zijn veel verschillende soorten Temple Fairs, sommige zijn vooral voor kinderen. Daar kan je bijvoorbeeld schaatsen, veel snoep eten en genieten van kleine toneelstukjes. Bij andere ligt de focus meer op het eten, Chinese opera en traditionele voorstellingen. Één advies van ons: kies niet de meest bezochte parken, die kunnen echt extreem druk zijn!

sporten

3. Sporten
Chinese mensen zijn heel erg actief. Bij iedere stap buiten de deur, krijg je te zien hoe leuk ze het vinden om zich bezig te houden met sporten of andere buitenactiviteiten. Probeer eens om iemand te vinden die het leuk vind om te gaan skiën, snowboarden of schaatsen. Dit soort activiteiten zijn vaak heel betaalbaar en je komt op de meest mooie plekken.

diner

4. Geniet van een nieuwjaarsdiner met een Chinese familie
In het begin van januari is het voor veel families een gewoonte om samen van een uitgebreide maaltijd te genieten, vooral bij families op het platteland. Vaak wordt er een heel varken geslacht en gekookt, samen met Chinese kool om dezelfde avond op te eten. Het eten klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar het bijwonen van zo’n familieavond is echt uniek. Het is altijd erg gezellig. Bier en sigaretten zullen niet ontbreken, het zal een bijzondere ervaring zijn. Chinese mensen zijn enorm gastvrij, dus twijfel niet om iemand te vragen of je er eens bij mag zijn.

5. Bezoek aan de Yellow Mountain
De Yellow Mountain (Huangshan Mountain) is het hele jaar prachtig om te bezoeken. Het is een van de meest bekende parken en staat op de Werelderfgoedlijst. Het is een inspiratiebron voor schilders, reislustigen, denkers en toeristen. De berg ligt in het midden van het land, dichtbij Shanghai. Met een klein beetje sneeuw ziet het er nog mooier uit dan in de zomer. Kijk maar naar de foto. Die spreekt voor zich, toch?

Geschreven door Bas Kragt, Program Consultant bij China Plus

Leave a Reply

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK