Blog

21 Feb

Ben ik geschikt voor het Culture Plus programma?

Geschikte kandidaten zijn flexibel, actief, enthousiast, creatief en hebben een avontuurlijke instelling. Daarnaast is het belangrijk dat je beschikt over een goede Engelse taalvaardigheid en er plezier in hebt om activiteiten met kinderen te ondernemen.

Flexibel
Als je meedoet aan het Culture Plus programma, ga je bij een Chinees gastgezin wonen. De kans is groot dat er in het gezin compleet andere normen en waarden gelden dan je in Nederland gewend bent. Er gebeuren heel waarschijnlijk onverwachte dingen. Een flexibele instelling en een groot aanpassingsvermogen helpen om snel aan je nieuwe omgeving te wennen en je thuis te voelen in je gastgezin. Als je te erg vasthoudt aan de dingen die je in Nederland gewend bent, dan maak je het daarmee erg lastig voor jezelf.

Actief en enthousiast
De Chinese gastouders geven de voorkeur aan actieve en enthousiaste studenten. Dat geeft hen vertrouwen dat je ook positieve energie zult steken in de activiteiten met hun kinderen. De inhoud van het programma is vrij stevig. Je gaat ongeveer 30 uur besteden aan activiteiten met de kinderen en studeert daarnaast nog ongeveer 3 tot 10 uur per week Chinees. Een energieke en enthousiaste instelling helpt om beide activiteiten tot een succes te maken.

Creatief
Creativiteit helpt je enorm tijdens dit programma. Het is fijn als je volzit met leuke ideeën om te ondernemen met de kinderen uit het gastgezin, zodat je niet na twee knutselmiddagen al zonder inspiratie zit. Daarnaast helpt een creatieve manier van denken ook om je buiten het gastgezin goed te redden. Als je kunt kijken naar wat er wel kan en verbeeldingskracht bezit, kom je vaak tot goede, creatieve oplossingen.

Avontuurlijk
Een avontuurlijke instelling is een absolute must voor deelnemers aan het Culture Plus programma. Het is voor jezelf heel prettig als je niet telkens van te voren hoeft te weten hoe de dag gaat verlopen en je mee kunt laten voeren door beslissingen die om je heen genomen worden.   In een compleet ander land leven is een avontuur op zich, maar een geschikte deelnemer durft dit zeker aan.

Goede Engelse taalvaardigheid
Om de kinderen goede Engelse les te kunnen geven en jezelf goed te kunnen redden in het gastgezin is een goede Engelse taalvaardigheid van groot belang. Daarnaast is het natuurlijk ook heel fijn als je goed met je internationale klasgenoten en vrienden kunt communiceren. Ook de communicatie met je contactpersoon van het partnerbureau zal in het Engels plaatsvinden.

Goed met kinderen
Geschikte kandidaten zijn graag omringd door kinderen. Ze vinden het fijn allerlei activiteiten met kinderen te ondernemen, bedenken talloze spelletjes en bekijken hoe ze de Engelse taalvaardigheid van de kinderen kunnen vergroten. Het is prettig als dit je niet veel moeite kost, want je zult er dagelijks mee bezig zijn.

Je hebt nu een idee van de kwaliteiten waar een geschikte deelnemer van het Culture Plus programma aan moet voldoen. Tijdens het intakegesprek gaan we naast je motivatie en Engelse taalvaardigheid ook in op je persoonlijkheid. We bekijken dan samen of het Culture Plus programma wat voor je is.

Geschreven door Puck Stamps, Manager Culture Plus programma

Leave a Reply

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK