Blog

14 Mar

VPN in China

In de Volksrepubliek China is er sprake van internetcensuur, uitgevoerd door de overheid. Meer dan 2600 websites zijn geblokkeerd in China door de zogenaamde ‘Great Firewall of China’. Deze firewall zorgt ervoor dat jij geen toegang hebt tot Google, Gmail, Facebook, Youtube, Instagram Snapchat en andere sociale media websites. In deze blog lees je hoe je de ‘Great Firewall’ kunt omzeilen.

Je kunt een VPN (virtueel particulier netwerk) installeren om alsnog toegang te verkrijgen tot alle websites. Met een VPN wordt jouw internet verkeer omgeleid naar een server buiten China waar je wel gewoon toegang kunt krijgen tot alle websites. Het gebruik maken van een VPN is niet verboden, er is namelijk geniet waarin staat dat particuliere gebruikers geen gebruik mogen maken van een VPN. Het is aanbevolen om alvast de VPN op jouw laptop en andere toestellen te installeren voordat jij naar China vertrekt. Als je eenmaal in China bent, kan het moeilijk zijn om een VPN te installeren omdat sommige websites en de Google Play store geblokkeerd zijn in China.

Als je Gmail gebruikt en geen gebruik wilt maken van een VPN, adviseren wij je om gebruik te maken van een Outlook of Yahoo e-mailadres in plaats van een Gmail account omdat Gmail niet bereikbaar is in China zonder een VPN.

Je kunt overigens gewoon jouw geweldige ervaringen delen met jouw familie en vrienden via WhatsApp en Skype, deze apps zijn gewoon toegankelijk zonder een VPN.

China heeft haar eigen varianten van sociale media websites zoals Baidu (Google), Youku (Youtube), Weibo (Twitter) en WeChat (een combinatie van Facebook en WhatsApp).

Er zijn gratis versies en betaalde versies. Het verschil tussen de twee versies is dat betaalde VPN’s meerdere servers hebben in verschillende landen en een stabielere en sneller verbinding hebben dan de gratis versies. Hieronder zijn een paar gratis en betaalde VPN services die wij aanbevelen:

Betaald
Express VPN
Vyper VPN
Strong VPN
Pure VPN

Gratis
BetterNet VPN
Freegate VPN
Lantern VPN

Geschreven door Wing Lam, stagiair bij China Plus

Leave a Reply

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK