Blog

28 Mar

Hoe maak je vrienden in China?

Bang om alleen te zijn in China? Dat is nergens voor nodig! Er zijn talloze mogelijkheden om vrienden te maken in China. Met deze mensen deel je een heel bijzondere periode; je woont namelijk allemaal tijdelijk in China en maakt daar de meest bijzondere dingen mee. Veel van onze deelnemers houden een internationale vriendengroep over aan hun deelname aan ons programma. We geven je graag een idee waar je mensen ontmoet en hoe je dit het beste aanpakt.

1) Tijdens de Chinese les
Een belangrijk onderdeel van het Culture Plus programma is het volgen van Chinese les. Dat doe je meerdere keren per week en in een internationale klas. Dat is natuurlijk de perfecte omgeving om nieuwe mensen te leren kennen. Je klasgenoten doen of mee aan een soortgelijk programma of zijn juist in China om de taal te leren. Je hebt in elk geval gemeen dat je allemaal uit een ander land komt en ervoor hebt gekozen om China te ontdekken. Veel van onze deelnemers gaan na de Chinese les samen lunchen en sommigen maken zelfs regelmatig uitstapjes samen.

2) Via je gastgezin
De kans is klein dat je binnen je Chinese gastgezin mensen van je eigen leeftijd zult leren kennen. Wel word je regelmatig meegevraagd naar familieaangelegenheden zoals bruiloften en verjaardagen. Dat zijn natuurlijk goede momenten om Chinese vrienden te maken. Vraag je gastgezin ook gerust of ze vrienden of familieleden hebben die het leuk zouden vinden om je bijvoorbeeld te stad te laten zien. Zo leer je je nieuwe woonplaats ook vanuit de ogen van een Chinees leeftijdsgenootje kennen. Bijna iedereen gebruikt WeChat, de Chinese versie van WhatsApp. Dit is de perfecte manier om contact te leggen met Chinese leeftijdsgenootjes, niet in de laatste plaats omdat je gebruik kunt maken van de vertaalfunctie van de app.

3) Via een hobby of sport
Ook in China kun je in je vrije uren je hobby beoefenen of sporten. Kort na aankomst kun je aangeven bij je Chinese contactpersoon van ons partnerbureau dat je je hier graag mee bezig zou willen houden. Ze zullen dan helpen om je in contact te brengen met een sport- of hobbyclub in de buurt. Hou je van basketbal, badminton of pingpong? Dan kun je ook vragen of je mee mag doen op een van de vele veldjes, vaak te vinden bij scholen en universiteiten, waar deze sporten beoefend worden. De lokale Chinese studenten zullen nieuwsgierig zijn en je vast mee laten spelen.

4) Via internet
Uiteraard kun je ook op internet contact leggen met mensen die je daarna kunt ontmoeten. Er zijn bijvoorbeeld veel websites die je kunt gebruiken om een ‘language buddy’ te vinden. Zo kun je op zoek gaan naar een Chinees die Engels wil leren en graag met jou je Chinees wil oefenen. Een leuk concept en een heel goede manier om Chinese vrienden te maken. Spreek altijd op een openbare plek af en tast even af om onveilige situaties te voorkomen.

5) Ga samen
Lijkt het je wel wat om mee te doen aan het programma, maar niets om in je eentje naar China te gaan en daar vrienden te maken? Doe dan samen met een vriend of vriendin mee. Je meldt je dan samen aan. China Plus probeert je dan in dezelfde stad in verschillende gastgezinnen te plaatsen. Zo heb je je eigen ervaring in het gastgezin, maar volg je wel samen Chinese les en kun je er in je vrije tijd samen op uit gaan.

Je tijd in China hoeft dus absoluut niet eenzaam te zijn. Zorg ervoor dat je mensen om je heen verzamelt waarmee je je Chinese avonturen kunt delen. Dat maakt je tijd in China nog leuker!

Geschreven door Puck Stamps, Manager Culture Plus programma

Leave a Reply

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK