Blog

3 Apr

Een impressie van China

Mijn naam is Wing en ik loop momenteel stage bij China Plus. Tijdens mijn studie International Business and Languages heb ik tijdens mijn uitwisselingsprogramma van 5 maanden (van september 2016 tot januari 2017) in Shanghai gestudeerd. Naast het volgen van lessen op een universiteit heb ik veel tijd gehad om rond te reizen in het prachtige China. China heeft een rijke geschiedenis, boeiende cultuur, vriendelijke mensen en prachtige natuur. Na een periode in China ga je met een schat aan ervaring terug naar huis. Overweeg je na je deelname aan het Culture Plus programma nog rond te reizen in China? Kijk dan hieronder de video om een impressie te krijgen van China.

Shanghai
De metropool Shanghai is de grootste stad van China. Shanghai is het handelscentrum en financiële centrum van China. Enkele bezienswaardigheden zijn: The Bund, Shanghai Tower, Yu Garden en een cruise op de Yangtze rivier.

Suzhou
Suzhou ligt op ongeveer 100 kilometer afstand van Shanghai. De stad staat bekend om haar prachtige tuinen, bruggen en historische gebouwen. Vanuit Shanghai is het ongeveer 30 minuten met de trein naar Suzhou.

Hangzhou
Hangzhou is de hoofdstad van de provincie Zhejiang. De stad ligt ongeveer 180 kilometer van Shanghai. Hangzhou is een van de meest welvarende steden van China en staat bekend om haar natuurlijke en groene omgeving. Het West lake (西湖 – Xī Hú) is een toeristische trekpleister. Je kunt hier een bootje huren en genieten van het prachtige meer.

Huangshan (Yellow Mountain)
Huangshan is een van de meest bekende en prachtige gebergtes in China. In 1990 is Huangshan uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Huangshan ligt ongeveer 410 kilometer van Shanghai. Ik raad je aan om vroeg op te staan om van de prachtige zonsopgang te genieten en vervolgens een middag of avond in te plannen om tot rust te komen bij de vele warmwaterbronnen.

Xi’an
Xi’an is een historische stad met ongeveer 4 miljoen inwoners. In het verleden was Xi’an de hoofdstad van China en tevens de grootste stad op aarde met een oppervlakte van 84 km². Je kunt over de stadsmuur lopen maar ook een fiets of tandem huren. Let wel op dat de muur bijna 14 kilometer lang is. Een rondje op de stadsmuur duurt bijna 1,5 uur! Ook kun je het indrukwekkende Terracottaleger bezichtigen.

Chongqing
Chongqing ligt aan de Yangtze rivier en staat bekend om haar pittige eten, met name de wereldbekende hot pot. Op elke hoek van de straat vind je wel een hot pot restaurant. Chongqing is zeker een bezoek waard als je van pittig eten houdt! Vanuit Chongqing is het ongeveer 2 uur met de trein naar Chengdu.

Chengdu
Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan en staat bekend om haar panda’s. In Chengdu bevindt zich namelijk de ‘Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding’. Je kunt daar zelfs een babypanda vasthouden! De stad is omringt met prachtige natuur en daarmee een van de groenste steden van China.

Jiuzhaigou
Jiuzhaigou is een prachtige natuurreservaat in het noorden van de provincie Sichuan. In 1992 is het park uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Het park ligt op 440 kilometer afstand van Chengdu en is bereikbaar per bus. De busrit vanuit Chengdu duurt ongeveer 8 uur. Ook is het mogelijk om met het vliegtuig te komen. Vanaf het vliegveld kun je daar de bus pakken naar het park. De busrit van het vliegveld naar het park duurt ongeveer 1 uur.

Xiamen
Xiamen ligt in het zuid-westen van China en is de tweede grootste stad stad van de provincie Fujian. Ik raad je aan om het ‘Gulangyu Island’ te bezoeken. Het eiland staat bekend om haar piano’s. Op dit kleine eiland zijn namelijk meer dan 2000 piano’s!

Geschreven door Wing Lam, stagiair bij China Plus

Leave a Reply

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK