Blog

8 Aug

Voorbereid op reis!

Een goede reis begint met een goede voorbereiding. Zonder stress naar China reizen? In deze blog lees je hoe dat mogelijk is en delen we graag een aantal handige tips.

Geld
Dit is een van de belangrijkste zaken wanneer je naar het buitenland gaat. In China is 1 euro gelijk aan 7,93 RMB (Chinese Yuan, 8 augustus 2017). Zorg ervoor dat je tijdens je reis extra geld op zak hebt voor noodsituaties. Om geld te kunnen opnemen in het buitenland moet je soms eerst de persoonlijke instellingen van je bankrekening wijzigen. Doe dit voor vertrek zodat je met een gerust gevoel op reis kan.

Internet
Houd er rekening mee dat er in China sprake is van internetcensuur. Meer dan 2600 websites zijn geblokkeerd waaronder Google, Facebook, Instagram, YouTube en Gmail. Om via de mail in contact te kunnen blijven, kun je je via een ander e-mailadres registreren, zoals Yahoo of Outlook. Verder kun je met behulp van een VPN alsnog gebruik maken van alle geblokkeerde websites. In deze blog lees je meer over de voordelen van een VPN.

Verzekering
Zorg ervoor dat je voor vertrek een internationale reisverzekering hebt afgesloten. Hiermee ben je onder andere verzekerd tegen medische kosten in het buitenland.

Gezondheid
In het begin zal je moeten wennen aan de nieuwe omstandigheden. Maar ook je lichaam zal merken dat het zich in een nieuwe omgeving bevindt. Denk maar aan het klimaat, het voedsel en de tijdzone. In deze blog vind je een aantal praktische tips over hoe je gezond blijft in China.

Leer Chinees!
Je hoeft natuurlijk niet vloeiend Chinees te spreken om contact te kunnen maken in China, maar het zou wel handig zijn als je de basis al een beetje kent. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg apps en hulpmiddelen die jou kunnen helpen. Houd je van lezen? Dan kun je overwegen om voor een boek te gaan, zoals HSK, Boya Chinese en Short-Term Spoken Chinese. Ben je juist helemaal niet van het lezen? Dan kun je voor een app kiezen, zoals Memrise, HelloChinese, FluentU en Pleco. Daarnaast kun je nog altijd gebruik maken van Google Translate of Baidu Translate.

Laatste tips
Neem een simlock vrije telefoon wanneer je op reis gaat. Zo weet je in ieder geval zeker dat elke simkaart in jouw telefoon past en dat je dus altijd bereikbaar bent. Verder is het handig om alleen basis kleding mee te nemen. In China zijn genoeg (westerse) winkels waar je kan winkelen. Dit scheelt weer een hoop voor je bagage! Tot slot, houd er rekening mee dat de meeste openbare toiletten in China geen toiletpapier hebben. Zorg er dus voor dat je tissues of toiletpapier bij je hebt.

Met deze handige informatie en tips zal je voorbereiding hopelijk een stuk makkelijker gaan en kun je een goede tijd doorbrengen in China!

Geschreven door Hoda Maksoud, stagiaire bij China Plus

Leave a Reply

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK