Aanvragen visum

Wat voor soort visum heb ik nodig om deel te kunnen nemen aan het Culture Plus programma?

Je hebt een studentenvisum (X) nodig. Dit visum wordt afgegeven aan personen die van plan zijn om in China te gaan studeren. Mocht je besluiten om langer deel te nemen aan het programma, dan kan het visum in China verlengd worden.

Waarom moet ik een studentenvisum aanvragen?

Je vraagt een studentenvisum aan, zodat je recht hebt op het volgen van Chinese les bij een onderwijsinstelling of talencentrum in China. De Chinese overheid verstrekt dit type visum vrij eenvoudig.

Wie verstrekt mij informatie rondom mijn visum? Wie vraagt mijn visum aan?

China Plus en ons Chinese partnerbureau zal je begeleiden bij het verzamelen van de benodigde documenten voor een visumaanvraag. Je vraagt zelf je visum aan. Ook betaal je zelf de kosten voor je visum. Deze liggen zo rond de € 126.

Hoe ver van tevoren moet ik mijn visumaanvraag indienen?

Je moet ruim voor de geplande vertrekdatum de aanvraag indienen, bij voorkeur één tot drie maanden voor vertrek, maar niet eerder. Je kan het beste de website van het visumcentrum in Den Haag raadplegen voor actuele doorlooptijden. Houd er rekening mee dat de verwerking in de praktijk door bepaalde omstandigheden langer kan duren.

Moet ik een afspraak maken om de aanvraag te kunnen indienen?

We raden je sterk aan om een afspraak te maken zodat het visumcentrum je zo efficiënt mogelijk kan helpen.

Wanneer moet ik mijn paspoort weer ophalen?

De datum wanneer je je paspoort weer kan ophalen, staat vermeld op het ‘pick-up form’ dat je ontvangt als je de aanvraag indient. Het duurt meestal vier werkdagen om de aanvraag te verwerken als alle begeleidende stukken aanwezig zijn. Het visumcentrum informeert je als er wijzigingen en/of vertragingen zijn in het verwerken van je visumaanvraag. In dat geval geven zij je een nieuwe ophaaldatum door. Als je paspoort gereed is, dan kan je het visumcentrum weer bezoeken en de kosten voor je visum voldoen.

Wat als ik mijn ‘pick-up form’ kwijt ben?

Als je je ‘pick-up form’ kwijt bent, dan moet je persoonlijk je paspoort afhalen. Je wordt vriendelijk verzocht om je ID met foto aan het personeel van het visumcentrum te tonen. Nadat het visumcentrum je ID heeft gecheckt, wordt je paspoort vrijgegeven.

Wat moet ik doen als er een fout staat op het visum in mijn paspoort?

Als je een fout ontdekt op je visum nadat je het visumcentrum verlaten hebt, neem dan onmiddellijk contact op met het visumcentrum en volg de instructies op.

Hoe lang moet mijn paspoort nog geldig zijn als ik een visum aanvraag?

Je paspoort moet nog tenminste zes maanden geldig zijn.

Kan ik mijn visum in China verlengen?

Je kan een verlenging van je visum aanvragen bij de locale publieke veiligheidsautoriteiten in China. Dit moet je doen voordat je visum verloopt. Er is geen garantie dat de aanvraag automatisch goedgekeurd wordt. Als je langer in China verblijft dan volgens je visum is toegestaan dan ben je in overtreding en loop je het risico gestraft te worden.

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK