Chinees gastgezin

Wat voor soort Chinese gastgezinnen zijn er beschikbaar?

De meeste gastgezinnen wonen in grote steden zoals Beijing, Shanghai en Shenzhen. Het grootste deel van deze gezinnen zijn welvarend en hoogopgeleid. Over het algemeen zijn deze gezinnen ruimdenkend, vriendelijk en staan ze open voor culturele uitwisseling. Ze nemen je op in hun gezin en zullen je veel leren over China.

In welke steden kan ik geplaatst geworden?

Voor het Culture Plus programma hebben we een aantal grote steden in China beschikbaar, waaronder: Beijing, Shanghai, Hangzhou, Guiyang en Shenzhen.

Hoeveel uur werk ik met de kinderen in het gastgezin?

Deelnemers aan het Culture Plus programma werken ongeveer dertig uur per week. Je belangrijkste taken zijn het geven van Engelse les aan de kinderen van het gastgezin, het stimuleren van hun onafhankelijke en sociale gedrag en het bijwonen van activiteiten met de familie.

Hoe oud zijn de kinderen in het gastgezin? Spreken ze al Engels?

De leeftijden van de kinderen variëren van twee tot veertien jaar. De meeste kinderen hebben al wat basiskennis van de Engelse taal. Sommige gastgezinnen hebben al ervaring met Engelssprekende gasten. De kinderen van deze gastgezinnen spreken vaak redelijk Engels.

Wat kan ik het beste doen als ik problemen ondervind in mijn gastgezin?

Mocht je problemen ondervinden in je gastgezin, neem dan contact op met onze Chinese partner. Je kunt je contactpersoon dag en nacht bereiken en zij kunnen je ter plaatse helpen. Uiteraard kun je bij problemen ook contact opnemen met China Plus.

Kan ik van gastgezin veranderen als ik het niet naar mijn zin heb bij het gastgezin?

Ja, het is mogelijk om van gastgezin te veranderen. Geef dit op tijd aan, het kost ongeveer drie weken om je bij een ander gastgezin te plaatsen.

Kan ik het gastgezin en China verlaten bij een noodgeval in Nederland?

Ja, dat kan. In geval van nood kan in overleg met het gastgezin, onze Chinese partner en met China Plus besloten worden dat je terug naar Nederland gaat.

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK