Procedure

Procedure

Deelnemers aan het Culture Plus programma doorlopen de volgende procedure:

Stap 1: Meld je aan voor het Culture Plus Programma
Meld je aan via het aanmeldformulier op de website van China Plus. Mocht je voorafgaand aan je aanmelding vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op!

Stap 2: Stuur je Engelstalige introductievideo naar China Plus
China Plus zal vragen om een Engelstalige introductievideo van maximaal 1 minuut, waarin je jezelf aan ons kan introduceren. Deze video moet de volgende punten bevatten: je naam, je leeftijd, je hobbies en wat het doel van je tussenjaar is. Natuurlijk mag je ook zelf dingen toevoegen die je graag wilt vertellen.

Stap 3: Een persoonlijk gesprek
Wanneer je Engelstalige introductievideo voldoet aan de vereisten van het programma, dan nodigen we je uit voor een persoonlijk gesprek om de details verder te bespreken.

Stap 4: Ontvang een bevestigingsmail
Wanneer je aanmelding is geaccepteerd door China Plus, zul je een bevestigingsmail ontvangen. In deze e-mail ontvang je de pre-agreement, een gedetailleerd aanmeldingsformulier, de programma procedure en een lijst met de programmakosten.

Stap 5: Teken de pre-agreement en start de officiële procedure
Stuur de ondertekende pre-agreement en de andere gevraagde documenten naar China Plus; dit is de officiële start van je aanmeldingsprocedure.

Stap 6: Voldoe het inschrijfgeld
Na het ondertekenen van de pre-agreement zul je een factuur ontvangen van het inschrijfgeld. Nadat het bedrag is voldaan, zul je instructies ontvangen over het voorbereiden van de documenten voor de inschrijving bij de universiteit.

Stap 7: Maak een WeChat account aan
Maak een WeChat account aan en voeg China Plus toe (ChinaPlusChat).

Stap 8: Gesprekken met de Chinese partner en het Chinese gastgezin
Ga een gesprek aan met ons Chinese partnerbureau en een daaropvolgend gesprek met het Chinese gastgezin. Het gesprek zal plaatsvinden via WeChat Video call. Wanneer het gesprek succesvol is, dan kunnen de contracten getekend worden met de Chinese partner en het gastgezin.

Stap 9: Ontvang de uitnodigingsbrief van de Chinese universiteit en vraag een studentenvisum aan
Na het ontvangen van de uitnodigingsbrief van de universiteit, zullen we je instructies geven voor de aanvraag van het studentenvisum voor China. De verwerkingsperiode van je visumaanvraag is 4 werkdagen. Hierna kun je je visum ophalen bij het visumcentrum.

Stap 10: Bijwonen van de pre-departure meeting van China Plus
China Plus organiseert jaarlijks een bijeenkomst voor deelnemers van het Culture Plus programma. Tijdens deze bijeenkomst zul je zo goed mogelijk worden voorbereid op je tijd in China.

Stap 11: Vertrek naar China en houd contact!
Stuur ons je vluchtgegevens zodra je je ticket hebt geboekt. Wij zorgen ervoor dat je opgehaald zult worden van het vliegveld. Blijf ons op de hoogte houden na je aankomst in China. We zijn benieuwd hoe het met je gaat en helpen je graag als dat nodig is.

 

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK