Wonen in China

Word ik opgehaald op de luchthaven waar ik aankom in China?

Uiteraard word je opgehaald. Onze Chinese partner zorgt ervoor dat iemand je ophaalt van het vliegveld. Voor je vertrek naar China zullen we je in contact brengen met degene die je zal ophalen.

Wat wordt er van mij verwacht tijdens de eerste dagen in China?

Je krijgt eerst wat tijd om bij te komen van je reis en even uit te rusten. Daarna volg je een drie-daagse training over de Chinese cultuur en je taken en verantwoordelijkheden in het gastgezin. Na de training ben je klaar om bij het gastgezin aan de slag te gaan.

Wat voor kamer krijg ik bij mijn gastgezin?

Je krijgt je eigen gemeubileerde kamer bij het gastgezin in huis. De kamer is minimaal voorzien van internet, televisie en verwarming.

Moet ik mijn eigen eten betalen als ik met het gastgezin uit eten ga?

Nee, zo lang je bij het gastgezin woont, betalen zij je maaltijden. Het gastgezin zal dus ook je maaltijden vergoeden als jullie uit eten gaan. De meeste gastgezinnen zullen je als een echt gezinslid beschouwen.

Hoe zit het met de kosten voor levensonderhoud in China? Is mijn zakgeld genoeg om van te leven?

Van € 180 per maand kan je goed leven in China, aangezien je niet hoeft te betalen voor je verblijf en je eten en drinken. Uiteten gaan en kleding zijn niet duur in China. We adviseren je om € 300 mee te nemen, zodat je de periode totdat je je eerste zakgeld hebt gehad, kan overbruggen. Dit is meer dan genoeg. We adviseren ook om extra kleding en schoenen mee te nemen als je langer bent dan 1 meter 80. In dat geval kan het lastig zijn om kleding te vinden in jouw maat. Mocht je na of tijdens het programma nog gaan reizen, reserveer daar dan extra budget voor.

Hoe betaal ik in China voor diensten en producten? Krijg ik een Chinese bankpas?

De meeste transacties in China gebeuren met contant geld. Vaak kun je je Nederlandse bankpas ook gebruiken. Informeer bij je bank wat je daarvoor moet regelen. Soms is het noodzakelijk om aan te geven dat je de pas in het buitenland wilt gaan gebruiken. Naast je Nederlandse bankpas, zal onze Chinese partner je kosteloos helpen bij het openen van een Chinese bankrekening. De bankpas van deze rekening kun je uiteraard ook gebruiken.

Wanneer krijg ik mijn zakgeld?

Het is gebruikelijk dat het zakgeld aan het einde van elke maand wordt uitgekeerd.

Moet ik een laptop meenemen?

Het is zeker handig om een eigen laptop mee te nemen. Zo blijf je eenvoudig in contact met anderen. Je kunt meestal ook gebruik maken van de computers op de onderwijsinstelling waar je Chinese lessen volgt.

Is er WiFi aanwezig?

Ja, bijna alle gastgezinnen hebben een WiFi-verbinding waar je gebruik van kan maken.

Kan ik in China Facebook, YouTube, Twitter en Gmail gebruiken?

Facebook, Twitter, YouTube en Gmail zijn in China geblokkeerd. Je kunt wel toegang krijgen tot deze diensten door VPN-software te gebruiken. Er zijn gratis en betaalde VPN-diensten die je zowel op je computer als op je telefoon kan installeren. Wil je er zeker van zijn dat je een snelle internetverbinding hebt, kies dan voor een betaalde dienst.

Kan ik mijn vrienden en familie uitnodigen om langs te komen?

Dat is meestal geen probleem, maar moet uiteraard in overeenstemming met het gastgezin en naar redelijkheid plaatsvinden. Bespreek eventuele plannen zo tijdig mogelijk.

Ik eet vegetarisch, veganistisch en/of glutenvrij. Wordt er in China rekening gehouden met mijn dieetwensen?

In China is men over het algemeen minder gewend aan en minder goed op de hoogte van dieetwensen en voedselintoleranties. Zorg er dus voor dat je gastgezin goed weet wat je wel en niet eet en blijf dit ook aangeven wanneer je buiten de deur eet.

Hoe leer ik nieuwe mensen kennen als ik in China ben?

De meest voor de hand liggende manier om mensen te leren kennen is tijdens de Chinese les. Je volgt je Chinese lessen samen met andere internationale studenten. De Chinese partnerbureaus organiseren ook regelmatig culturele activiteiten waarbij je meer mensen kunt leren kennen die hetzelfde programma volgen als jij. Er zijn dus mogelijkheden genoeg om nieuwe vrienden te maken.

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK