Wonen en Reizen in China

Wonen en Reizen in China

 1. Word ik opgehaald op de luchthaven waar ik aankom in China?

  Uiteraard word je opgehaald. Voor je vertrek naar China zullen we je in contact brengen met degene die je zal ophalen op de luchthaven.

 2. Wat wordt er van mij verwacht op de dag van aankomst?

  Zodra je bent aangekomen in China, volg je eerst een introductie. Het programma is deze dagen als volgt:

  Je wordt opgevangen in het trainingscentrum van het partnerbureau om wat uit te rusten en te herstellen van je reis. Nadat je bent uitgerust, volg je een training van drie dagen in het centrum. Na de training word je overgeplaatst naar je gastgezin; onze collega’s bij het partnerbureau regelen dit. Ze informeren je ook over de verdere vervolgstappen. 

 3. In wat voor soort accommodatie ga ik verblijven bij mijn gastgezin?

  Bij het gastgezin in huis krijg je een eigen gemeubileerde kamer die minimaal is voorzien van internet, televisie en een centrale verwarming.

 4. Moet ik mijn eigen eten betalen als ik met het gastgezin uit eten ga?

  Nee, zo lang je bij het gastgezin woont, betalen zij je maaltijden. Het gastgezin zal dus ook je maaltijden vergoeden als jullie uit eten gaan. De meeste gastgezinnen zullen je als een echt gezinslid beschouwen.

 5. Hoe zit het met de kosten voor levensonderhoud in China? Is € 140 genoeg om van te leven? Welke uitgaven kan ik de eerste maand verwachten?

  Van € 140 per maand kan je relaxed leven in China, aangezien je niet hoeft te betalen voor je verblijf en je eten en drinken. Uit eten gaan in een restaurant en kleding is in China niet duur. We adviseren je om € 300 mee te nemen, zodat je de periode totdat je je eerste zakgeld hebt gehad, kan overbruggen. We adviseren ook om extra kleding en schoenen mee te nemen als je langer bent dan 1m80. In dat geval kan het lastig zijn om kleding te vinden in jouw maat.   

 6. Wanneer krijg ik mijn zakgeld?

  Het is gebruikelijk dat het zakgeld aan het einde van elke maand wordt uitgekeerd.

 7. Moet ik een laptop meenemen?

  Je kan gebruik maken van de computers op je school, maar het is wel handig om ook je eigen laptop mee te nemen. Zo blijf je makkelijker in contact met anderen. 

 8. Is er WiFi aanwezig?

  Ja, bijna alle gastgezinnen hebben een WiFi verbinding waar je gebruik van kan maken.

 9. Kan ik in China Facebook, YouTube of Twitter gebruiken?

  Facebook, Twitter, YouTube en Gmail zijn in China geblokkeerd. Sommige deelnemers aan onze programma’s konden toch toegang krijgen tot deze sites door VPN-software te downloaden. Er zijn gratis en betaalde VPN-diensten die je zowel op je computer als op je telefoon kan installeren. Wil je er zeker van zijn dat je een snelle internetverbinding hebt en een goede VPN-verbinding, kies dan voor een betaalde dienst.

 10. Kan ik mijn vrienden en familie uitnodigen om langs te komen?

  Dat hangt af van je gastgezin. Uiteraard moet dit in overeenstemming met het gastgezin en naar redelijkheid plaatsvinden. Bespreek eventuele plannen zo spoedig mogelijk en stel China Plus ook op de hoogte.

 11. Hoe kan ik mijn bankkaart gebruiken in China?

  Je krijgt kosteloos een Chinese bankrekening. Hou er wel rekening mee dat de meeste financiële transacties in contant geld worden gedaan. Het kan zijn dat je geen geld kan opnemen van je eigen bankrekening in Nederland.

 12. Wie betaalt de reiskosten van Nederland naar China? Hoe zit het met de verzekering?

  Het gastgezin betaalt je ticket naar China als je langer dan zes maanden bij ze gaat verblijven. Het gastgezin betaalt ook je terugreis als je twaalf maanden blijft. Het gastgezin regelt samen met ons partnerbureau je verzekering. Deze verzekering omvat een speciale polis voor buitenlanders.

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK