Dagboek Fleur

Dagboek Fleur – Culture Plus programma

Even voorstellen
Mijn naam is Fleur. Ik ben 18 jaar oud en woon momenteel in Beijing (China) bij mijn ‘nieuwe’ Chinese familie. Het gezin bestaat uit vader, moeder, oma en een zoontje van vijf jaar oud: Alex. Ik doe mee aan het Culture Plus programma van China Plus omdat ik heel graag meer van de wereld wil zien. Dit programma bood mij de gelegenheid om daarmee te beginnen in China. In mijn dagboek wil ik jullie graag een inkijkje geven in een ‘gewone’ week uit mijn leven.

Family  Fleur and Alex
Maandag
Stipt om zes uur ’s ochtends gaat mijn wekker en spring ik uit mijn bed. Maandag is de eerste dag van vijf dagen school waar ik Chinees leer en vrienden ontmoet. Snel ontbijten, omkleden en rennen naar de metro, want om acht uur start de les en ik heb minimaal een uur reistijd. Na school lunch ik met mijn vrienden en ga ik weer naar huis om mijn Chinese broertje Engels te leren. We lezen samen Engelse verhaaltjes, doen spelletjes, leren Engelse woorden aan de hand van plaatjes en spelen piano.

Dinsdag
Elke dinsdag, woensdag en donderdag heb ik na de normale Chinese lessen Chinese Culture Class op school. Twee uur lang Chinese knutsels maken, karakters tekenen of op een andere manier creatief bezig zijn. Vandaag tekenen we karakters en schrijf ik een Chinees gedicht over op een doek.

Write Chinese  Study Chinese
Woensdag
Woensdag is, net als vrijdag, mijn vrije dag. Dan hoef ik Alex geen Engels te leren en heb ik alle tijd om iets meer van het zo grote en zo drukke Beijing te zien. Vandaag ga ik samen met mijn vrienden ’s middags na school naar het Beijing Olympic Park: een prachtig, rustig en groot park midden in het levendige Beijing.

Donderdag
Vandaag is een gewone, maar leuke schooldag. Na de Chinese les lunch ik weer samen met mijn vrienden, gaan we naar de Culture Class en ga ik weer naar huis om Alex Engelse les te geven. Vandaag leer ik hem de Engelse namen van allerlei vervoersmiddelen. In de avond dineren we zoals gewoonlijk uitgebreid en ga ik vroeg naar bed.

Alex study
Vrijdag
Op vrijdag heb ik een vrije dag. Deze vrijdag ben ik de hele dag op de universiteit. Er moet namelijk een dans geoefend worden voor de openingsceremonie voor de sportcompetities van de universiteit. Na de Chinese lessen in de ochtend is het ’s middags dus tijd om met alle studenten op het sportveld de dans te oefenen die we volgende week in het Olympisch Stadium (!!) zullen uitvoeren.

12

Zaterdag
Deze zaterdag mag ik bruidsmeisje zijn bij de bruiloft van een nichtje van mijn Chinese vader. ‘s Ochtends maken we de bruid wakker en moet de bruidegom allerlei Chinese spelletjes doen om bij de bruid te komen, zoals de hakken van de bruid vinden en geblinddoekt de hand van de bruid tussen alle andere handen kiezen. Tijdens de ceremonie draag ik een roze prinsessenjurkje terwijl ik samen met mijn Chinese broertje de bloemen gooi voor de bruid. Na de plechtige ceremonie is het tijd om mijn zwarte Chinese jurk te dragen. Het is namelijk tijd voor dé lunch: zoveel eten, drinken en mensen bij elkaar heb ik nog nooit gezien! Er wordt elke vijf minuten geproost en er hangt een gezellige en liefdevolle sfeer in de enorme eetzaal.

Dress
Zondag
Vandaag leer ik m’n Chinese broertje ’s ochtends Engels en gaan we naar zijn pianoles. Na de lunch gaan we naar het platteland om verse groenten, fruit en noten te halen voor de komende weken. Het platteland is een uurtje rijden van mijn huis vandaan, maar zo’n andere wereld dan het drukke Beijing. Zondagavond ga ik vroeg m’n bed in, want maandagochtend betekent weer om zes uur opstaan!

Piano practise  Farm

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK