Dagboek Mees

Dagboek Mees – Culture Plus programma

Even voorstellen
Hoi! Ik ben Mees en ik woon in Guiyang, China. Ik ben 17 jaar oud en heb afgelopen zomer mijn HAVO-diploma behaald. Omdat ik geen zin had om na 12 jaar met mijn neus in de boeken, nog eens 4 jaar de boeken in te duiken, heb ik besloten om een tussenjaar te nemen.

Ik woon nu bij een ontzettend lief gezin dat bestaat uit een vader, moeder, zoon Jimmy (10) en dochter Maria (2). De opa en oma wonen ook bij het gezin. Met dit dagboek ga ik proberen jullie iets van mijn leven in China mee te geven. Veel leesplezier!

Family  Starbucks
Woensdag
Voor mijn lange rit van twee uur naar mijn Chinese les aan de universiteit heb ik wat bij Starbucks gehaald. Het was een vrolijke dag en ik heb in de klas erg gelachen. Na school heb ik met Jimmy Engels huiswerk gemaakt. Dat gaat nog moeizaam, uitspraak en schrijven is ingewikkeld.

Donderdag
Vandaag ben ik niet naar de Chinese les geweest, maar ben ik met Maria naar de ‘peuterspeelzaal’ geweest. Daarna hebben we ontzettend lekker geluncht in een steakhouse. ’s Middags heb ik Jimmy opgehaald van school en toen hebben we met het hele gezin gebadmintond.

Vrijdag
Vrijdag is mijn vrije dag. ’s Avonds ben ik met vrienden uit geweest. Ontzettend gaaf om dat te doen en vooral natuurlijk heel gezellig. Ik was pas om 7 uur thuis en had maar 2 uur geslapen, maar het was het meer dan waard!

Zaterdag
We gaan dit weekend een paar dagen weg naar het geboortedorp van mijn host mom. Zij komt uit een heel erg arm dorpje in de bergen. Mooi om ook het andere China te leren kennen. Gek dat je een cultuurshock kunt hebben in hetzelfde land. Er liep een meisje in een prachtig prinsessenjurkje en daarnaast een meisje met haar babybroertje in een draagdoek op haar rug.

Hometown
Zondag
Dit was de vreemdste dag uit mijn leven. Ik heb een slang om mijn nek gehad en die ’s avonds samen met geitenvlees gegeten. Ook hebben we turbo bergbeklommen met de jongens. Met de mannen van de familie heb ik ’s avonds na het eten een biertje gedronken. Dat was ook een gekke ervaring! O ja, er zat een reuzenpin in de wc.

Snake  Cheers
Maandag
Vandaag is er niet zo veel gebeurd. Na het eten weer naar huis gereden waar ik heb genoten van een hoognodige douche. Die was er niet in het huis in het dorpje. Ook fijn om weer in mijn ‘eigen’ bedje te liggen.

Dinsdag
’s Middags een barbecue gehad met vrienden en familie. Het is best moeilijk om kippenvleugels met stokjes te eten. Daarna hebben we in de home cinema ‘Transformers’ en ‘Harry Potter’ gekeken. Ook heerlijk ge-facetimed en ge-whatsappt met vriendinnen in Nederland. Dat is altijd fijn!

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK