Aanvraagprocedure

Aanvraagprocedure

 1. Moet ik Chinees kunnen spreken om deel te kunnen nemen aan het programma?

  Nee, dat is niet noodzakelijk. De meeste scholen hebben juist liever dat je geen Chinees spreekt en dat je alleen maar in het Engels communiceert tijdens de lessen. In het dagelijks leven is het wel handig als je wat Chinees spreekt en ongetwijfeld zul je gaandeweg steeds meer Chinees oppikken. Je docent Chinees zal je helpen om de basis van de Chinese taal (Mandarijn) onder de knie te krijgen voordat je met je lessen Engels begint. 

 2. Wat is het beste moment om me aan te melden?

  We hebben veel vacatures openstaan door het hele jaar, maar voor de administratie vinden wij het prettig als je tussen februari en maart of augustus en september kunt beginnen.

 3. Wanneer teken ik mijn arbeidsovereenkomst? Voor of na vertrek naar China?

  Sommige docenten tekenen een arbeidsovereenkomst voordat ze naar China afreizen en andere pas na aankomst. Het hangt af van het partnerbureau of de school waar je gaat werken. Hoe dan ook ontvang je tijdig (voor de visumaanvraag) informatie over je werkuren, salaris, maaltijdvergoedingen, accommodatie en andere belangrijke zaken.

 4. Kan ik samen met een vriend of vriendin geplaatst worden op dezelfde school of in dezelfde stad?

  Ja, dit is mogelijk. De meeste van onze partner hotels, kinderdagverblijven en families komen uit de zeven grotere steden: Beijing, Shanghai, Guangzhou,Shenzhen, Chengdu, Chongqing and Guiyang. Dus je kunt vaak in de zelfde stad wonen en werken.

 5. Mijn paspoort verloopt binnen zes maanden, kan ik dan wel meedoen aan het programma?

  Eén van de voorwaarden om een visum te verkrijgen, is dat je paspoort nog tenminste  1 jaar geldig is. We verzoeken je dan ook om eerst een nieuw paspoort aan te vragen.

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK