Ondersteuning en Veiligheid

Ondersteuning en Veiligheid

  1. Wie is er verantwoordelijk voor mij als ik in China ben, de school of iemand anders?

   Zowel de school als ons partnerbureau is verantwoordelijk voor je. Als je vragen of problemen hebt in China, dan moet je eerst contact opnemen met je persoonlijk begeleider. Kom je er niet uit, dan kan je je vraag ook stellen aan China Plus.

  2. Wie is er verantwoordelijk voor mijn verzekering?

   Ons partnerbureau of je school regelt een ongevallenverzekering. Aangezien de manier waarop de gezondheidszorg geregeld is, verschilt per land, adviseren we onze kandidaten om een internationale verzekering af te sluiten voor vertrek naar China.

   Voor onze Nederlandse docenten raden we van harte de speciale ISIS verzekering van onze partner JoHo Insurance aan. Kandidaten uit andere landen kunnen het beste met China Plus contact opnemen zodat wij een passende verzekering bij een lokale verzekeraar voor je kunnen regelen.

  3. Kan ik Chinese geneesmiddelen vertrouwen?

   Aangezien de cultuur, het eten en de gebruiken in China anders zijn dan in Nederland, raden we aan om simpele medicatie mee te nemen tegen koorts, hoofdpijn of eventuele allergieën. Als je extra medicatie van een ziekenhuis nodig hebt in China, vraag dan aan een Chinese kennis of vriend om met je mee te gaan, of vraag je school eerst om advies.

  4. Hoe kan ik naar een Chinees ziekenhuis gaan?

   Normaal gesproken hebben onze scholen een eigen medische post. De medische post kan je adviseren over medicatie of procedures. We raden je aan om eerst de medische post te consulteren alvorens een ziekenhuis te bezoeken. Je persoonlijk begeleider kan je ook helpen met eventuele vragen.

  5. Wat moet ik doen in het geval van een noodgeval, zoals een auto-ongeluk of een overval?

   Neem bij een noodgeval contact op met de Chinese hulpdiensten.

   Noodnummer politie: 110

   Noodnummer brandweer: 119

   Noodnummer ambulance: 120

   We adviseren je met klem om deze nummers te noteren en altijd bij je te dragen, bijvoorbeeld in je tas of portemonnee. Je kan ze ook in je telefoon zetten onder contacten.

  6. Wat moet ik doen als ik mijn paspoort kwijtraak als ik door China aan het reizen ben?

   Als je je paspoort kwijt raakt als je aan het rondreizen bent in China, dan zijn je door reismogelijkheden beperkt. Je moet namelijk je paspoortnummer doorgeven als je treinkaartjes of vliegtickets aanschaft. Wees dus voorzichtig met je paspoort. Mocht je je paspoort toch kwijtraken, informeer dan zo spoedig mogelijk je persoonlijk begeleider. Ga vervolgens op zoek naar het dichtstbijzijnde servicecentrum bij het treinstation of de luchthaven. Daar zal men samen met jou een oplossing zoeken.

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK