Wonen en reizen in China

Wonen en reizen in China

 1. Word ik opgehaald op de luchthaven waar ik aan kom in China? Wat moet ik de eerste dag van aankomst doen?

  Uiteraard word je opgehaald. Voor je vertrek naar China zullen we je in contact brengen met degene die je zal ophalen op de luchthaven. Deze persoon is er verantwoordelijk voor om jou op te halen.

  Het introductie proces zal beginnen als je in China bent aangekomen, het proces begint zo:

  Je wordt naar een hotel of trainingscentrum gebracht, om uit te rusten en om op te laden.

 2. Wat voor een soort verblijf zal ik hebben?

  Voor onze hotel stagiaires geld dat ze in de hotelkamer van het 5 sterren hotel zullen verblijven; bij de Chinese family kunnen de personen gebruik maken van een eigen kamer, met internet, TV, verwarming en meer, afhankelijk van de familie; voor de kinderopvang stagiaires geld dat ze een eigen appartement krijgen, met onder andere internet, verwarming en een eigen badkamer.

 3. Moet ik betalen voor mijn eigen maaltijden bij de familie? (alleen voor de Cultuur plus kandidaten)

  Nee, je betaalt niet voor je maaltijden als je bij de familie woont. De host familie zorgt voor de maaltijden als jullie samen eten. De meeste families verzorgen je als hun eigen familielid.

 4. Hoe zit het met de kosten voor het levensonderhoud? Is 300 euro maandelijkse vergoeding genoeg om mezelf te onderhouden? Welke uitgaven heb ik tijdens de eerste maand in China?

  Je zult een relaxed leven hebben met 300 euro’s, sinds je niet voor je verblijf en maaltijden hoeft te betalen. Restaurants en kleren zijn niet duur in China.

  We adviseren je om een extra 300 euro mee te nemen om de eerste maand in China mee door te komen. En het is handig om extra kleding en schoenen mee te nemen als je langer dan 1.80 meter bent, omdat het moeilijk kan zijn om nieuwe kleding in jouw maat te vinden.

 5. Wanneer ontvang ik mijn werk vergoeding?

  Normaal gesproken ontvang je je vergoeding aan het eind van elke maand.

 6. Moet ik een laptop meenemen?

  Je kunt gebruik maken van computers van het hotel/kinderopvang/familie, maar we adviseren je om je eigen laptop mee te nemen, om je leven en de communicatie in China makkelijker te maken.

 7. Is er Wi-Fi aanwezig?

  Ja, vrijwel alle programma’s hebben een Wi-Fi connectie.

 8. Kan ik in China Facebook, YouTube of Twitter gebruiken?

  Facebook, Twitter, YouTube en Gmail zijn in China geblokkeerd. Sommige deelnemers aan onze programma’s konden toch toegang krijgen tot deze sites door VPN software te downloaden. Er zijn gratis en betaalde VPN-diensten die je zowel op je computer als op je telefoon kan installeren. Wil je er zeker van zijn dat je een snelle internetverbinding hebt en een goede VPN-verbinding, kies dan voor een betaalde dienst.

 9. Mag ik vrienden of familie uitnodigen om me te bezoeken?

  Ja natuurlijk, maar het is niet toegestaan om ze bij jou te laten verblijven.

 10. Hoe kan ik mijn bankkaart gebruiken in China?

  Je krijgt kosteloos een Chinese bankrekening. Hou er wel rekening mee dat de meeste financiële transacties in contant geld worden gedaan. Het kan zijn dat je geen geld kan opnemen van je eigen bankrekening in Nederland.

 11. Wie betaalt de vliegkosten van mijn land naar China?

  Je betaalt zelf voor je ticket. Maar na je stage krijg je een vliegticket vergoeding van tenminste 300 euro.

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK