Docent Engels

Over het programma

Het programma voor docenten Engels is door de Chinese overheid ontwikkeld om westerse jongeren de mogelijkheid te bieden om les te geven in China en hen tegelijkertijd de kans te bieden om China te ontdekken.

Aangezien beheersing van het Engels steeds nuttiger en belangrijker wordt, vormt het voor veel Chinese scholen een prioriteit dat hun scholieren of studenten het Engels goed leren spreken en schrijven. Aangezien lokale docenten Engels vaak niet vloeiend genoeg Engels spreken, is de Chinese overheid ook begonnen om buitenlandse docenten Engels te rekruteren om zo scholen te helpen om het niveau Engels van hun scholieren te verbeteren. China Plus is één van de organisaties die betrokken is om de Chinese overheid te assisteren bij het werven en selecteren van buitenlandse docenten Engels. Wij hebben ook als taak om de scholen te helpen om de visumaanvragen van docenten Engels te begeleiden.

 

Scholen

Bij het Docenten Engels programma, hebben we zowel openbare scholen als privéscholen beschikbaar. Het aanbod varieert van kinderdagverblijven, basisscholen, zogenaamde ‘middenscholen’ (vergelijkbaar met de onderbouw van de middelbare school), middelbare scholen en soms ook MBO- of HBO-vervolgopleidingen.

De leeftijd van de scholieren van deze scholen hangt af van het niveau van de onderwijsinstelling. Bij kinderdagverblijven varieert de leeftijd tussen de drie en zes jaar, bij basisscholen tussen de zes en twaalf jaar, bij ‘middenscholen’ tussen twaalf en vijftien jaar, bij middelbare scholen tussen vijftien en achttien jaar en bij vervolgopleidingen tussen de achttien en tweeëntwintig jaar.

De scholen vragen je een rooster te draaien van 25 tot 30 lesuren per week. Ze bieden een volledig gemeubileerd eigen appartement aan en op werkdagen gratis maaltijden (in openbare scholen). Elke maand ontvang je een salaris van 8000 RMB tot 16000RMB, wat neerkomt op 800 euro tot 1700 euro.

Je bent altijd vrij in het weekend en op feestdagen. Zo heb je meer dan voldoende tijd om door China te reizen, de cultuur te ontdekken en de heerlijke Chinese keuken te proberen. Als je op een privé-school werkt, werk je in de middagen en avonden.

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten ouder dan 22 en jonger dan 55 jaar zijn.
  • Deelnemers moeten bekwaam zijn in de Engelse taal (in woord en geschrift).
  • Deelnemers moeten in maart, juni, september of november kunnen starten.
  • Je moet een Bachelor diploma hebben in een willekeurige richting.
  • Je mag geen criminele antecedenten hebben en je moet in goede gezondheid verkeren (niet lijden aan een besmettelijke of ernstige ziekte).
  • In bezit van een TEFL-certificaat dat minstens 120 uur geldig is. Dit kan ook nog na aanmelding, tijdens je procedure. 
  • Je moet tenminste 10 maanden beschikbaar zijn om les te kunnen geven. Dat komt overeen met één Chinees schooljaar.

Voordelen

✓ Maandsalaris variërend van € 800 tot € 1700 netto
✓ Tussen de € 500 en € 1000 vergoeding voor vliegtickets
 Gratis verblijf of vergoeding huisvestingskosten
 Gratis verzekering
 Teamverband activiteiten vanuit je school 
 Het ontdekken van toekomstige carrière mogelijkheden
 Betaalde Chinese vakantiedagen
 Doorbetaalde vakantiedagen (Afhankelijk van de school) 

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK