Aanvraagprocedure

Aanvraagprocedure

 1. Moet ik Engels als moedertaal hebben om deel te kunnen nemen aan het programma?

  Ons bedrijf werkt zowel met deelnemers uit landen waar Engels de voertaal is zoals Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Canada en Australië, als met deelnemers uit andere landen zoals Nederland, België, Duitsland, etc. Het belangrijkste is dat een deelnemer voldoet aan de visumvoorwaarden om Engelse les te mogen geven in China: een Bachelor diploma in een willekeurige richting, goede bekwaamheid hebben in de Engels taal, en bereid zijn om de Engelse taal over te brengen aan scholieren.

 2. Moet ik Chinees kunnen spreken om deel te kunnen nemen aan het programma?

  Nee, dat is niet noodzakelijk. De meeste scholen hebben juist liever dat je geen Chinees spreekt en dat je alleen maar in het Engels communiceert tijdens de lessen. In het dagelijks leven is het wel handig als je wat Chinees spreekt en ongetwijfeld zul je gaandeweg steeds meer Chinees oppikken. Je docent Chinees zal je helpen om de basis van de Chinese taal (Mandarijn) onder de knie te krijgen voordat je met je lessen Engels begint. 

 3. Heb ik een certificaat nodig om les te mogen geven?

  Je aanvraag zal zonder problemen geaccepteerd worden door onze scholen als je in het bezit bent van een certificaat voor het doceren van Engels als vreemde taal, bijvoorbeeld het TEFL-certificaat. Dit is dus niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Als je op een flexibele manier een online of offline TEFL-cursus wilt volgen, kijk dan op de website van onze partner voor de mogelijkheden. De informatie is beschikbaar in het Nederlands en Engels. Áls je een TEFL-certificaat wil halen, doe dan minimaal een cursus van 120 uur.

 4. Wat is het beste moment om me aan te melden?

  De semesters in China starten in maart en september, maar we sturen ook altijd een groep docenten naar China in juni en november. We raden aan om je minimaal twee maanden vóór je gewenste startmaand aan te melden. Dan hebben we genoeg tijd om je aan een school te koppelen en een visum aan te vragen.

 5. Kunnen stellen ook deelnemen aan het programma en op dezelfde school of in dezelfde stad lesgeven?

  We nodigen stellen van harte uit om deel te nemen aan ons programma. We kunnen het zo regelen dat jullie op dezelfde school of in dezelfde stad geplaatst worden.

 6. Kan ik samen met een vriend of vriendin geplaatst worden op dezelfde school of in dezelfde stad?

  Ja, dat is mogelijk. Veel scholen hebben minimaal twee docenten nodig. Aangezien wij graag willen dat onze docenten tevreden zijn, zullen wij alles in het werk stellen om jullie samen geplaatst te krijgen.

 7. Wanneer teken ik mijn arbeidsovereenkomst? Voor of na vertrek naar China?

  Sommige docenten tekenen een arbeidsovereenkomst voordat ze naar China afreizen en andere pas na aankomst. Het hangt af van het partnerbureau of de school waar je gaat werken. Hoe dan ook ontvang je tijdig (voor de visumaanvraag) informatie over je exacte werkuren, salaris, maaltijdvergoedingen, accommodatie en andere belangrijke zaken.

 8. Mijn paspoort verloopt binnen zes maanden, kan ik dan wel meedoen aan het programma?

  Eén van de voorwaarden om een visum te verkrijgen, is dat je paspoort nog tenminste zes maanden geldig is. Gebaseerd op onze eigen evaringen, raden we zelfs een jaar geldigheid aan. We verzoeken je dan ook om eerst een nieuw paspoort aan te vragen.

 9. Kan ik deelnemen aan het programma als ik geen Bachelor diploma heb?

  Het is niet mogelijk om aan ons docent Engels programma deel te nemen als je geen Bachelor diploma hebt. Als je ons een e-mail stuurt, dan kunnen we je wel andere mogelijkheden voor een verblijf in China aanreiken.

 10. Welke documenten moet ik verzamelen als ik aan dit programma wil deelnemen? Als je China bezoekt op een Z-visum, dan moet je de volgende documenten voorbereiden:

  – Curriculum Vitae
  Inclusief genoten onderwijs vanaf de middelbare school en werkervaring, je diploma kan maximaal van 2014 zijn, recenter afgestudeerden komen helaas niet in aanmerking. (Dit geldt alleen voor kandidaten waarvan de moedertaal niet Engels is).
  – Kopie van de persoonspagina van je paspoort.
  – Kopie van je Bachelor diploma in een willekeurige studierichting.
  Deze moet gelegaliseerd worden. Wij helpen je met de te volgen stappen voor legalisatie van je Bachelor of Masterdiploma.
  – Scan van je Verklaring omtrent Gedrag (VOG).
  – Scan van een medisch rapport.
  Het medisch rapport moet de resultaten van een ECG-, Röntgen- en HIV- test bevatten. Als het medisch rapport niet voldoet aan de vereisten, dan moet je in China een nieuwe test in China ondergaan en de kosten hiervoor zelf betalen. Het medisch rapport kan drie dagen na het onderzoek opgehaald worden.

  Welke documenten worden aangeraden als ik aan dit programma wil deelnemen?
  Om makkelijker aan een baan te kunnen komen komen in China raden we aan om als de mogelijkheid bestaat de volgende documenten mee te sturen, desnoods gedurende het proces:

  – Kopie van een (120 uur of meer) TEFL-certificaat.
  – Een bewijs van twee jaar ervaring met lesgeven, bijvoorbeeld een aanbevelingsbrief.

 11. Zijn er ‘verborgen’ kosten om deel te nemen aan dit programma?

  China Plus vraagt geen fee aan haar kandidaten voor de matchingprocedure. Wanneer de kandidaat in China aankomt heeft de school de verantwoordelijkheid voor de vragen en mogelijke problemen van de kandidaten.