Aanvraagprocedure

Aanvraagprocedure

 1. Moet ik Engels als moedertaal hebben om deel te kunnen nemen aan het programma?

  Ons bedrijf werkt voornamelijk met docenten uit Noord-Europa, laat ons weten wat je nationaliteit is wanneer je je aanmeldt. Het is belangrijk dat elke deelnemer aan de criteria voldoet om Engels les in China te mogen geven, dat wil zeggen dat je: in het bezit bent van een bachelordiploma, Engels spreekt op een hoog niveau en dat je bereid bent om de Engelse taal met studenten te delen.

 2. Moet ik Chinees kunnen spreken om deel te kunnen nemen aan het programma?

  Nee, dat is niet noodzakelijk. De meeste scholen hebben juist liever dat je geen Chinees spreekt en dat je alleen maar in het Engels communiceert tijdens de lessen. In het dagelijks leven is het wel handig als je wat Chinees spreekt en ongetwijfeld zul je gaandeweg steeds meer Chinees oppikken. Je docent Chinees zal je helpen om de basis van de Chinese taal (Mandarijn) onder de knie te krijgen voordat je met je lessen Engels begint. Op sommige scholen krijg je hulp van een onderwijsassistent.

 3. Ik ben net geslaagd maar ik ontvang mijn diploma pas later dit jaar, kan ik nog steeds deelnemen aan het programma?

  Als je binnenkort slaagt of net geslaagd bent, neem dan contact met ons op via info@chinaplus.eu om te kijken welke mogelijkheden er zijn.

 4. Heb ik een certificaat nodig om les te mogen geven?

  Het hangt af van je opleiding en je werkervaring. Als je hebt gestudeerd om docent te worden aan een hogeschool of universiteit of je hebt twee jaar leservaring, dan hoef je geen certificering voor het lesgeven te hebben. Anders geven we er de voorkeur aan om een 120 uur online TEFL-certificaat te behalen.

 5. Wat is het beste moment om me aan te melden?

  De semesters in China starten in maart en september, maar we sturen ook altijd een groep docenten naar China in juni en november. We raden aan om je minimaal drie tot vier maanden vóór je gewenste startmaand aan te melden. Dan hebben we genoeg tijd om je aan een school te koppelen en je te helpen met het aanvragen van een visum.

 6. Kunnen stellen ook deelnemen aan het programma en op dezelfde school of in dezelfde stad lesgeven?

  We nodigen stellen van harte uit om deel te nemen aan ons programma. We kunnen het zo regelen dat jullie op dezelfde school of in dezelfde stad geplaatst worden.

 7. Kan ik samen met een vriend of vriendin geplaatst worden op dezelfde school of in dezelfde stad?

  Ja, dat is mogelijk. Veel scholen hebben minimaal twee docenten nodig. Als er een kans is voor ons om te regelen dat jij en je vriend(in) op dezelfde school kunnen lesgeven, zullen we doen wat we kunnen om dit mogelijk te maken. Ook het regelen van een appartement voor vrienden is normaalgesproken geen probleem. We proberen alles zo gemakkelijk mogelijk te maken voor onze leraren.

 8. Wanneer teken ik mijn arbeidsovereenkomst? Voor of na vertrek naar China?

  Sommige docenten tekenen een arbeidsovereenkomst voordat ze naar China afreizen en andere pas na aankomst. Het hangt af van het partnerbureau of de school waar je gaat werken. Je krijgt hoe dan ook de exacte informatie over je werktijden, salaris, maaltijden, accommodatie en andere zaken voordat je een Chinees visum aanvraagt. Al deze informatie zal ook worden vastgelegd in uw contract.

 9. Mijn paspoort verloopt binnen zes maanden, kan ik dan wel meedoen aan het programma?

  Een van de vereisten voor het verkrijgen van een Chinees visum is dat het paspoort minstens een jaar geldig is. Als dit niet het geval is vragen wij u vriendelijk om eerst een nieuw paspoort aan te vragen.

 10. Kan ik deelnemen aan het programma als ik geen Bachelor diploma heb?

  Het is helaas niet mogelijk om je aan te melden voor ons onderwijsprogramma als je geen bachelordiploma hebt. Mocht je geïnteresseerd zijn in eventuele andere mogelijkheden voor een verblijf in China, neem dan rechtstreeks contact met ons op via e-mail. Onze medewerkers zullen u nuttige informatie geven over andere mogelijkheden in China.

 11. Welke documenten moet ik verzamelen voordat ik het werkvisum aanvraag?

  – Curriculum Vitae (inclusief werkervaring vanaf de middelbare school, relevante ervaring als docent is een pré).
  – Kopie van de persoonspagina van je paspoort.
  – Kopie van je Bachelordiploma in een willekeurige studierichting.
  Dit moet gelegaliseerd worden. Wij helpen je met de te volgen stappen tijdens de legalisatieprocedure.
  – Scan van je Verklaring omtrent Gedrag (VOG).
  Dit moet gelegaliseerd worden. Wij helpen je met de te volgen stappen tijdens de legalisatieprocedure.

  Welke documenten worden aangeraden als ik aan dit programma wil deelnemen?
  Sommige documenten kunnen je sollicitatie gemakkelijker maken, zoals:

  – Kopie van een TEFL-certificaat (120 uur of meer) .
  – Een bewijs van ervaring met lesgeven, bijvoorbeeld een aanbevelingsbrief.

 12. Zijn er ‘verborgen’ kosten voor deelname aan dit programma?

  China Plus vraagt geen honorarium aan zijn kandidaten. China Plus werft, selecteert en bereidt gekwalificeerde leraren voor in opdracht van de Chinese school of de Chinese partner. Wanneer de kandidaat in China arriveert, zal de school in kwestie de hem of haar helpen met verzoeken en mogelijke problemen.

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK