Procedure

Intake 

    1. Vul ons online aanvraagformulier in, zie het tabblad Aanmelden!

    2. Voer een Skype gesprek met een medewerker van China Plus.
      Maak via e-mail een afspraak met ons en bereid je voor op het Skype gesprek. Ons Skype account is: china.plus.

    3. Maak een introductievideo over jezelf bedoeld voor potentiële scholen.
      Op onze Blog pagina kun je een aantal voorbeelden bekijken. Als we je kunnen accepteren als deelnemer dan zal de medewerker van China Plus tijdens het Skype gesprek ook tips geven.

    4. Begin de documenten voor te bereiden die je nodig hebt om een werkvergunning aan te vragen voor China.
      Als het Skype gesprek succesvol verlopen is dan sturen we je een lijst met stukken die je moet voorbereiden zodat wij een werkvergunning voor je kunnen aanvragen. 

    5. Stuur ons de benodigde stukken.
      Het is belangrijk dat je de gevraagde stukken zo spoedig mogelijk retourneert. We zullen de stukken vervolgens controleren en je laten weten of je alles compleet en correct hebt aangeleverd. 

    6. Kennismaking met ons Chinese partnerbureau via Skype. Voordat we de matching procedure gaan starten, stellen we je voor aan ons Chinese partnerbureau via Skype. 

Wacht op een match

Zodra China Plus de gevraagde documenten heeft ontvangen, zal het je koppelen aan een of een passende school.

Wacht op een werkvergunning

  1. Nadat je gematcht bent met een school, vragen we namens jou een werkvergunning aan bij het Chinese Staatsbureau voor Buitenlandse Experts. Dit duurt ongeveer drie à vier weken.

  2. Samen met de school bereiden wij je arbeidsovereenkomst voor.
    Terwijl je op de verstrekking van de werkvergunning wacht, sturen we je je arbeidsovereenkomst toe.

  3. De school zal de werkvergunning per post naar je toesturen.
    Zodra de school de werkvergunning heeft verkregen van de Chinese overheid, sturen zij de vergunning per DHL naar je toe. Het duurt ongeveer drie tot vijf werkdagen totdat de vergunning bij je thuis bezorgd wordt.   

Visum en vertrek

  1. Vraag een Z-visum aan, een visum om officieel in China te kunnen werken.

  2. Boek een vlucht en pak je koffer in.
    We adviseren om pas een vlucht te boeken zodra je het visum hebt ontvangen.

  3. Pre-departure training door China Plus.
    Nadat je het visum hebt ontvangen, nodigen we je uit om een ‘pre-departure training’ bij te wonen.

  4. Vlieg naar China en ontmoet daar de collega’s van ons partnerbureau.
    Onze collega’s in China halen je op bij de luchthaven waar je aankomt. Verblijf voor de eerste periode wordt geregeld. Je kunt nu even bijkomen van de reis en zodra je je weer fit voelt, breng je een bezoek aan ons partnerbureau. Vervolgens word je uitgezonden naar de school waar je gaat lesgeven.

  5. En dan ben je eindelijk klaar om aan de slag te gaan!
    Onze Chinese collega’s zullen je helpen bij het openen van een bankrekening, het aanschaffen van een Chinese simkaart en bij de reis naar je school. 

 Houd contact

Het is belangrijk dat je contact onderhoudt met China Plus en ons op de hoogte houdt van je belevenissen in China, zodat we je kunnen bijstaan waar nodig of gewenst.