Lesgeven

Lesgeven

 1. Is het nodig om ervaring met lesgeven te hebben om als docent Engels in China te mogen werken?

  De voorwaarden zijn dat je goed Engels spreekt, een Bachelor diploma hebt en de Engelse taal wilt overbrengen aan lokale Chinese scholieren of studenten. Het beschikken over ervaring met lesgeven zal zeker in je voordeel werken tijdens de matchingprocedure.  Voordat je begint, ontvang je van ons Chinese partnerbureau of de partnerschool een training over lesgeven aan Chinese scholieren of studenten

 2. Op wat voor soort scholen kan ik lesgeven? Hoeveel scholieren zitten er in een klas en hoe zit het met mijn rooster?

  We hebben zowel openbare als privéscholen in ons bestand. De meeste scholen hebben een openbaar karakter en betreffen basisscholen, middenscholen en middelbare scholen, met scholieren in de leeftijd van vier tot zeventien jaar. De klassen zijn veel groter dan in Nederland; in één klas zitten veertig tot wel vijfenvijftig scholieren.

  Als docent Engels is het je voornaamste taak om het niveau van het gesproken Engels van je scholieren te verbeteren. Je gaat ze van maandag tot en met vrijdag 18 uur per week lesgeven. Er zijn geen kantooruren en in het weekend ben je vrij.

 3. In welke steden kunnen docenten Engels geplaatst worden?

  Docenten Engels worden over het algemeen geplaatst in Centraal-, Zuid-, en Oost-China. De scholen zijn meestal gevestigd in middelgrote en kleine steden. Zo heb je de mogelijkheid om het echte ‘China-gevoel’ te ervaren. Als je graag in een grote stad zoals Shanghai, Beijing of Shenzhen geplaatst wil worden, laat het ons dan weten. We beschikken ook over connecties in deze steden. In welke stad je uiteindelijk geplaatst wordt, hangt af van de resultaten van de matchingprocedure en van je eigen wensen.

 4. Hoe zit het met het lesmateriaal, moet ik hiervoor zorgen? Wat moet ik voorbereiden om les te kunnen geven aan Chinese scholieren?

  Ons partnerbureau zal het lesmateriaal voorbereiden. Zodra je bent aangekomen, wordt je meteen overgebracht naar het hotel of het appartement dat voor je in gereedheid is gebracht. Nadat je bent uitgerust, haalt onze Chinese agent je op bij het hotel/het appartement en neemt je mee naar hun kantoor. Daar krijg je een training en ontvang je ook het lesmateriaal.

  Voordat je naar China vertrekt, moet je een proefles voorbereiden. Bij ons partnerbureau zal je gevraagd worden de proefles te geven zodat je je capaciteiten kan laten zien. Vervolgens krijg je tips over hoe je je vaardigheden nog verder kan verbeteren. .

 5. Wanneer is het de bedoeling dat ik naar de school afreis, en wie betaalt de reis?

  Nadat je de training hebt gevolgd, zal ons partnerbureau je assisteren bij je reis naar de school waar je gaat lesgeven. Het partnerbureau of je school zal de reiskosten betalen.

 6. Is er iemand die mij tijdens mijn eerste les begeleidt?

  Ja, natuurlijk. Een lokale docent zal je helpen bij het lesgeven tijdens de eerste week. Je kan al je vragen kwijt bij je begeleider.

 7. Ben ik verplicht om over te werken?

  Voordat je begint met werken, ontvang je een rooster. Als je een verzoek krijgt om extra te werken, kan je dit weigeren of om extra geld vragen. Indien gewenst, kan je altijd contact opnemen met China Plus.

 8. Wat moet ik doen als ik ziek ben op een dag dat ik moet werken? Kan ik dan vrij krijgen?

  Als je ziek bent en geen les kunt geven, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met je persoonlijk begeleider. In je contract staat hoeveel dagen je mag missen wegens ziekte.

 9. Kan ik overgeplaatst worden naar een andere school als ik het niet naar mijn zin heb?

  Ja, het is mogelijk om een overplaatsing aan te vragen. China Plus heeft wel vier weken nodig om dit te regelen. Vraag daarom een overplaatsing altijd vier weken van tevoren aan.

 10. Is het mogelijk om onder mijn contract uit te komen als zich thuis een noodsituatie voordoet?

  Ja, het partnerbureau en je school zullen het contract beëindigen als de noodsituatie ernstig genoeg wordt geacht.

China Plus gebruikt vookies for zowel functionele als marketingdoeleinden. Bij verder gebruik van deze site, gaat men akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid
OK