VISAS

Visa

Voor onze programma’s zijn twee soorten visa van toepassing; een zogenaamd ‘Z-visum’ en een zogenaamd ‘X2-visum’. Het Z-visum is van toepassing voor onze docenten. Onze deelnemers aan het Culture Plus Programma hebben een X2-visum nodig.

Z-visum

Je moet een Z-visum aanvragen als je naar China reist voor het verrichten van arbeid. Om een Z-visum te kunnen aanvragen, moet je de volgende documenten kunnen overleggen:

 Paspoort: origineel paspoort dat nog tenminste één jaar geldig is en nog lege pagina’s bevat.

Aanvraagformulier: een ingevuld visumaanvraagformulier voorzien van een recente paspoortfoto. 

 Werkvergunning: het Chinese ‘Staatsbureau voor Buitenlandse Experts’ moet een vergunning verstrekken.

 Originele Verklaring omtrent Gedrag (VoG), waaruit geen criminele antecedenten blijken.

Teaching English as a Foreign Language (TEFL) certificaat. Zie het tabblad TEFL voor meer informatie.

   Bewijs van legaal verblijf: alleen van toepassing als je niet de nationaliteit hebt van het land waar je woonachtig bent en het visum aanvraagt.

✓ Diploma: bachelor diploma of hoger 

 

 

X2-visum

Om deel te nemen aan het Culture Plus programma, hebben onze deelnemers een X2-visum nodig. Dit is een visum dat wordt verstrekt aan personen die maximaal 180 dagen in China willen studeren.

Om een X2-visum aan te vragen, moet je de volgende documenten kunnen overleggen.

 Paspoort: origineel paspoort dat nog tenminste één jaar geldig is en nog lege pagina’s bevat.

Aanvraagformulier: een ingevuld visumaanvraagformulier voorzien van een recente paspoortfoto.

 Scan van een medische verklaring: in sommige gevallen is een medisch rapport inclusief een ECG-, röntgen- en HIV-test vereist of een medische verklaring waarin staat vermeld dat je in goede gezondheid verkeert.

 Origineel plus kopie van een toelatingsbewijs, afgegeven door de school waar je geplaatst bent of door een andere entiteit in China.

 Retourvlucht en hotelreserveringen 

 Originele Verklaring omtrent Gedrag (VoG), waaruit geen criminele antecedenten blijken.

   Bewijs van legaal verblijf: alleen van toepassing als je niet de nationaliteit hebt van het land waar je woonachtig bent en het visum aanvraagt.